Des de l’Ateneu treballem en els següents àmbits:
ÀMBIT CULTURAL I DE LLEURE
L’Ateneu, a través de la seva Junta i de les diferents seccions que el formen, organitza cada any un seguit d’activitats culturals, formatives i de lleure adreçades als associats i obertes a tota la població en general, amb la finalitat de fer de l’entitat un espai de trobada i socialització de referència.
- Representacions teatrals, ja sigui d’obres fetes per la pròpia secció de teatre, ja sigui d’obres representades per altres grups.
- Concerts de música en viu.
- Activitats infantils, algunes de les quals en forma de projecció.
- Conferències.
- Manualitats i labors. Trobada setmanal d’aquelles persones que comparteixen el gust per les labors i les manualitats.
- Tertúlies en anglès
- Tallers de restauració/gastronomia
- Organització de diversos campionats: d’escacs, dòmino, billar, dards, futbolí, botifarra, petanca, bitlles catalanes, etc.
- Nits de jocs. Especialment pensades per a famílies o grups d’amics que vulguin compartir els jocs de taula tradicionals –o no- en un ambient festiu i de companyonia
- Exposicions
ÀMBIT SOCIAL
L’Ateneu de Montbui compleix una remarcable funció social. És el lloc on tot passa, el lloc on poder-se trobar, el lloc on compartir amb altres entitats les seves inquietuds i acollir les seves propostes.
ÀMBIT DE RECUPERACIÓ DE L’ARXIU HISTÒRIC DE L’ATENEU
L’Any 2020, l’Ateneu de Montbui complirà 100 anys. Al llarg de tot aquest temps, nombroses persones han passat per les seves Juntes i han deixat constància detallada de les activitats i vicissituds pels quals ha passat l’Entitat. Conscients d’aquest valor històric i de la responsabilitat de preservar-lo, neix el projecte de recuperació i catalogació de l’arxiu documental i fotogràfic de l’Ateneu. Vegeu-ne algunes fotografies aquí.
Els passos d’una primera fase, alguns dels quals ja realitzats, són:
- Contactes amb l’Arxiu Comarcal de l’Anoia amb la finalitat de buscar assessorament per a la catalogació de la documentació amb criteris arxivístics.
- Adequació del lloc on arxivar els documents i instal·lació del programari informàtic que permeti catalogar i consultar els diferents documents amb agilitat.
- Catalogació i arxiu dels documents.
En aquest sentit, s’ha fet una primera actuació amb l’estendard de la secció coral la Margarida (1930) per tal de garantir-ne la seva conservació en condicions adequades. Amb aquesta finalitat, s’ha traslladat en custòdia al Centre de Documentació del Museu Tèxtil de Terrassa, lloc on també es procedirà a la neteja i conservació de la peça i dels complements que el conformen (medalles, màstil, etc.. Vegeu la fitxa tècnica.
ÀMBIT: L’ATENEU I EL MÓN DIGITAL
L’Ateneu del s.XXI ha de tenir una presència i participació activa a les xarxes socials. Són els socis més avesats a moure’s per les xarxes els que busquen aquesta immediatesa a l’hora d’informar-se o de posar-se en contacte amb l’entitat. És per això que l’Ateneu ja és al Facebook des de l’any 2012 i a Instagram des del 2016.
Ara, s’ha fet un pas més i ja es disposa d’aquesta pàgina web que volem que sigui una eina d’informació i comunicació transparent i eficaç entre usuaris i l’entitat.
També es disposa de xarxa wifi a tot l’edifici.
MÉS INFORMACIÓ A LES MEMÒRIES:
Memòria d’activitats 2015
Memòria d’activitats 2016